Вести од индустријата

Производството на пластично капаче за шишиња обезбедува висока експертиза

2022-11-07
Г-дин Ли Кепинг од Хавиер, Италија, има долгогодишно истражување закапачиња од шишиња и калапи за капачиња од шишиња. Производството на капачиња од пластични шишиња се чини дека е едноставно, но производството на калапи за капачиња за шишиња има високи професионални вештини. услов за обезбедување на физичката функција на капачето од шишето, за да се намалат трошоците и да се зголеми уделот на пазарот.Традиционалното производство на капачиња со облоги се постигнува со опрема за капа за вбризгување, опрема за лиење со вбризгување или издавање на лагер и опрема за склопување.
Калапи со инјектирање и пресувањекапачиња од шишињапретставуваат два различни процеси. Првиот може да купи различни калапи, да спроведе дизајн со флексибилен стил и може да дизајнира релативно сложени капи, но цената на калапот е висока; додека пресуваните капачиња од шишиња се релативно евтини.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept